perjantai 17. kesäkuuta 2011

Hyvin höökää!

To-do lista alkaa olemaan aika lyhyt, joten pääsee itse hifistelyn kimppuun eli kalibroimaan tulostusjälkeä! Ohjelmina käytän Skeinforge 41 ohjelmaa, jolla saan .stl :stä laadukkaat g-koodit ja joita pystyy muokkaamaan mielinmäärin. Tulostukseen käytän Repsnapperia. Täytyy sanoa, että ohjelmat ovat nyt hanskassa ja tulostin näyttää puksuttavan iloisesti, että enään tulostusjälki on näytön ja tuolin välissä olevasta kiinni.

Lämpötila-anturi lähti toimimaan kun vaihdoin sen uuteen, oli edellinen jostain syystä asennuksessa hajonnut :/ lisäksi z-akselit jouduin uusimaan motonetistä haetulla 8mm kierretangolla, koska olin ilmeisesti hieman vinoon asentanut toisen akselin, joka sitten muutaman ajelun jälkeen ilmoitti asiasta. Oli nimittäin molemmat akselit "hitsautunut" mutteriin niin lujasti kiinni, että ei saanut millään muttereita pois kierretangosta! Nyt rullaa hienosti ja täytyy todeta, että on ainakin askelmoottoreissa voimaa.

Seuraavia päivityksiä tulee, kun homma etenee tästä PLA:n tuhlauksesta järkevän näköisiin tulosteisiin! :)

16.6.2011 - Edistystä havaittavissa! Toki vielä on matkaa haluttuun lopputulokseen. :)
Kappale mitä tuossa tulostelen on 10x10x10 (mm) neliö, jonka sivussa on 5mm halkaisijalla oleva 5mm syvä kolo. Viimeisimmässä kolokin jo erottuu, mutta vielä on säädettävää syötössä,layerin korkeudessa, lämpötilassa ja viimeisimpänä luin extruderin nozzlesta eli tulostuspäästä, joka pitäisi olla hyvin lähellä pöytää. Itselläni se on nyt n. 1cm korkeudella.

Vapaasti vain kommentoimaan / kyselemään!

2 kommenttia:

  1. Mistäs tilasit pla:ta ja millä lämmöllä ajat hot-endi:ä?

    Tuo extruderin nozzle on ilmeisesti tärkein juttu, eli sen pitäisi olla n 2mm pöydästä. Itselleni tuli heti hyvää jälkeä kun tajusin asettaa sen noin 2mm korkeudelle.

    VastaaPoista
  2. PLA:t sai samasta firmasta mistä koneenkin, eli tuolta mendel-partsista.

    Hot-endiä oon nyt ajellut 180-230. Parhaimmat tulokset on tullu tuola 210 asteen tuntumas. Tuntuu vaan melko lämpöseltä, kun kuitenkin PLA muovi kyseessä. Tiedä sitten onko lämpötila-anturin antama tieto täsmällistä?

    Joo rupes heti homma paraneen kun tuon laski 1-2mm päähän pöydästä!

    VastaaPoista